WNTweb leert basisscholieren over techniek en plastic in een circulaire wereld

In de maand juni heeft Westland Natuur en Techniek (WNT)web op onze school lessen over hergebruik van afgedankt plastic en (water)techniek gegeven.

 

Een flink deel van het plastic komt in zee of op stortplaatsen terecht. Maar plastic kun je heel goed een tweede leven geven door er nieuwe gebruiksgoederen van te maken. In een ‘Plastic Quest’ programma leerden leerlingen via een quiz en een speurtocht van alles over plasticrecycling. Daarna gingen ze in labjas en met een veiligheidsbril op zelf aan de slag om plastic afval te vermalen en er iets nieuws van te maken. Dit deden zij in de speciale Plastic Quest container van het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP).

Andere kinderen leerden weer dat water onmisbaar is voor de tuinbouw en dat schoon water op veel plekken niet vanzelfsprekend is. Voor schoon water zijn filters nodig. Om het water op de goede plek te krijgen heb je pompen nodig. Er komt heel wat techniek bij kijken en daar gingen kinderen met het waterprogramma van WNTweb mee aan de slag. Leerlingen in groep 1-5 maakten zelf een zandfilter en vijzelpomp. Op het schoolplein konden de leerlingen de filters en pompen zelf testen. 

WNTweb gaat na de zomervakantie weer verder met dit soort actieve lessen over techniek en duurzaamheid. Dat kan op het schoolplein, in de klas of in een centrale techniek hotspot. Zij kunnen daar nog assistentie bij gebruiken. Bent u, of kent u, iemand die tijd heeft om hier af en toe bij te assisteren? Dan vragen wij u om contact op te nemen met info@wntweb.nl.