bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 16 september 2019

Nieuwe gezichten op De Zeester

Het schooljaar 2019/2020 is al weer 2 weken oud. We zijn dit schooljaar goed gestart. In ons team hebben we 4 nieuwe gezichten:

  • Juf Sandra de Vreeze, zij werkt 1 dag als intern begeleider en zal zich gaan inzetten voor de 'zorgleerlingen' van de bovenbouw. Juf Sandra is op maandag aanwezig. Juf Janneke is 1 dag minder gaan werken. Zij werkt nu op maandag en donderdag op De Zeester.
  • Juf Ginette Herbert, zij verzorgt op maandag de gymlessen. Juf Miriam heeft tot juni op deze dag ouderschapsverlof opgenomen. 
  • Juf Els van der Hoeven, zij is onze nieuwe onderwijsassistente voor de onderbouwgroepen. Juf Els neemt de taken over van juf Miranda. Juf Miranda wilde graag weer aan de slag als leerkracht op een school in Den Haag.
  • Meester Tomas Spanbroek, loopt dit schooljaar stage in groep 7 op maandag en op donderdag als docent lichamelijke opvoeding. Later in het schooljaar zal meester Tomas steeds meer lessen gaan overnemen in groep 7.

Wij wensen alle 'nieuwe gezichten' een fijne en leerzame tijd toe op De Zeester.

Veilig op de fiets

Pimp je fiets!!!

In de week van 16 t/m 20 september is het schoolbrengweek. Op donderdag 19 september mogen alle leerlingen, voor wie dit wil, op hun fiets zo mooi mogelijk versierd en/of verkleed, naar school komen.

Voor alle kinderen is er die dag een kleine verrassing.

We besteden deze week extra aandacht aan verkeers- en fietslessen op school. Lees meer...

Gezocht super enthousiaste moeders en vaders!

De oudervereniging van De Zeester is niet zomaar een oudervereniging. Dit is een groep super enthousiaste ouders. Zij nemen de leerkrachten heel veel werk uit handen en zorgen dat de school er altijd gezellig uit ziet. Helaas gaan er een aantal ouders stoppen omdat hun laatste kind in groep 8 zit. Wil je precies weten wat de OV doet of heb je interesse om aan te sluiten?  Lees dan verder....

Kinderboekenweek thema : Reis Mee!

20190916_141808.jpg

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, hoe meer boeken we kunnen uitzoeken!


Hoe werkt de Schoolbieb-actie?

U koopt van 2 t/m 13 oktober 2019 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon vóór 15 november 2019 in op school.

Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.

Bruna telt de kassabonbedragen na inlevering bij elkaar op we ontvangen een waardebon.

We mogen t/m 15 december 2019 voor 20% van het totale kassabonbedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen!

 

 

Westlands basisscholen schaakkampioenschap

Dit jaar zal voor de 33e keer het Westlands Basisscholenschaakkampioenschap (voor teams) organiseerd worden. Dit kampioenschap is bedoeld voor alle leerlingen van de basisscholen in het gehele Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland. Dit kampioenschap geldt tevens als voorronde voor de Haagse Schaakbond. Vindt uw kind het leuk om daaraan deel te nemen? 

  Lees dan verder....

Lezing voor ouders ‘Help! ik wil het beste voor mijn kind!

José Koster is ouderschaps- en communicatiedeskundige en zal tijdens deze interactieve lezing vertellen wat ouderschap eigenlijk is zodat je jezelf als ouder beter kunt begrijpen en snapt waarom je je soms zo kwetsbaar kunt voelen in een gesprek met een professional.

Voor wie?: Voor elke ouder die zichzelf beter wil begrijpen, die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en die wil onderzoeken hoe zij gesprekken met leerkrachten kunnen verbeteren. Meer info...

plaatje groenten.jpeg

Sponsoring groente en fruit

Groep 8 gaat dinsdag 8 oktober een weekje op kamp. Groente en fruit zou heel erg welkom zijn tijdens deze week. Wellicht zijn er ouders die willen sponsoren of zijn er 'bekenden' die ons willen sponsoren. Van alle sponsoren maak ik een vermelding in de volgende Nieuwsbrief. Heeft u iets lekkers wat wij mogen meenemen op kamp? Graag aanmelden bij meester Yuri: y.zerner@dezeester.wsko.nl  Namens de kampleiding en de leerlingen van groep 8 alvast hartelijk bedankt!

Bewegend Leren

Image-2.jpeg

We hebben in de zomervakantie een gift van 1500 euro van Fonds1818 binnengehaald. Van de OV hebben we nog eens 500 euro gekregen. Dit totaalbedrag van 2000 euro gaan we gebruiken om in en om- de school verder in te richten voor bewegend leren. In de zomervakantie zijn de trappen in de aula bestickerd zodat de trappen ingezet kunnen worden tijdens het bewegend leren. Daarnaast ziet het er kleurrijk uit in de aula!

Belangrijke data

18-9: Informatie ochtend

24-9: Actie kinderpostzegels voor groep 7

25-9: WSKO studiedag, de kinderen zijn vrij

2-10: Start kinderboekenweek

8 t/m 11-10: Groep 8 op kamp

21 t/m 25-10: Herfstvakantie

28-10: Groep 1-2 vrij

 

 

 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden