bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 30 november 2018

Beweegpiet op de Zeester

file-5.jpeg

Op woensdag 28 november werden alle kinderen verrast door de 'beweegpiet'. In het kader van de Gezonde School zorgde deze piet voor een spectaculair springparadijs voor de kinderen. De kinderen hebben ervan genoten! 

 

boeken.jpg

172 boeken opgehaald!

Naar aanleiding van de Kinderboekenweek hebben twee leerlingen van de Zeester, te weten Sacha en Benjamin samen met Geraldine van der Knaap, raadslid, vorige week de ingezamelde zwerfboeken naar de Voedselbank Westland gebracht.

Sacha en Benjamin hebben bij de voedselbank ook alle boeken netjes mogen klaar leggen per leeftijdscategorie voor de gezinnen met kinderen, zodat de gezinnen zelf hun boeken konden uitzoeken. 

Dit jaar zijn er maar liefst 172 boeken opgehaald door  leerlingen van de Zeester in samenwerking met Rataplan. Dit is een prachtig resultaat van de actie, van en voor alle Westlandse kinderen!

file-2.jpeg

Nieuwe boeken

Dankzij de "bonnenactie" tijdens de Kinderboekenweek hebben wij drie mooie boeken kunnen aanschaffen. Voor iedere "bouw" is er weer een leuk nieuw boek om te lezen. Bedankt voor het inleveren van de "bonnentjes".

Sohia zorgbus

zorgbus.jpg

Bijna een jaar geleden liepen we een prachtige lichtjestocht met onze school de Zeester, voor een goed doel…….dat doel is mede dankzij jullie BEREIKT!!!

 

De oudervereniging : Behind the scenes!! ( deel 1)

Via deze weg willen we jullie een kijkje geven in de keuken van de oudervereniging want ‘Wie zijn we nou eigenlijk?’ en ‘Wat doen we allemaal van de vrijwillige ouderbijdrage?’

Wij zijn:

Een team van enthousiaste moeders ( vaders zijn natuurlijk ook van harte welkom 😉) met kinderen op de Zeester in de diverse groepen die zich voornamelijk bezighouden met de organisatie van leuke activiteiten en thema’s binnen de school.  Ons team bestaat uit een voorzitter, penningmeester en diverse commissie leden.

En wat doen we allemaal? 

Samen met de leerkrachten vormen we diverse commissies, zo denken we bijvoorbeeld mee met de leerkrachten over hoe we voor de kinderen een leuke Sinterklaas, Kerst, carnaval, Koningsdag, afscheid groep 8 etc kunnen organiseren en zorgen we er samen voor, dat de spullen en de diverse hapjes en drankjes die we hiervoor nodig hebben aanwezig  zijn.

Maar naast het organiseren van al deze leuke activiteiten, helpen we de directie regelmatig tijdens de diverse informatieavonden met het serveren van koffie, thee en een koekje, draaien we gemiddeld 3 wassen per week zodat er altijd schoon wasgoed voor handen is en zorgen we ervoor dat de versiering en de ramen van de school passen bij de seizoenen en de feestdagen.

Ook vergaderen we om de 6 weken om te bespreken hoe de activiteiten uit de commissies verlopen, of de kinderen het leuk hebben gehad en of we nog signalen van ouders hebben gekregen waar we als school wat mee kunnen. 2 leerkrachten zijn altijd bij deze vergaderingen aanwezig. Zo weet de school ook wat de ouders bezighoudt en geven zij toelichting over allerlei keuzes die door school gemaakt worden.

Komende tijd zullen we regelmatig een stukje schrijven over alles waar we mee bezig zijn. Lijkt het je trouwens ook leuk om lid van de OV te worden, laat het ons dan weten. 

Ophalen oud papier

Een paar jaar geleden zijn  de eerste papierdames opgestaan. Om de maand op woensdagavond, in weer en wind hangen er 3 moeders achter de vrachtwagen om in een aantal wijken in Monster het oud papier op te halen. Hier verdienen we geld mee om zo leuke extra’s voor de Zeester en de oudercommissie aan te kunnen schaffen, zoals vorig jaar 2 hele mooie grote partytenten waar al veelvuldig gebruik van is gemaakt tijdens allerlei evenementen op het schoolplein en dit jaar het blauwe gordijn in de aula.

Nieuw buitenspeelmateriaal

file-6.jpeg

Dankzij uw bijdrage voor het continurooster hebben we weer buitenspeelmateriaal aangeschaft. We proberen gedurende het jaar, afwisseld materiaal te kopen in samenspraak met de leerlingen van de leerlingenraad.

Belangrijke data

  • maandag 3 december: ouderavond VO groep 8
  • woensdag 5 december: zou de Sint komen?
  • donderdag 6 december: speelgoedmiddag groep 1-2
  • maandag 10 december: MR vergadering
  • vrijdag 14 december: inleveren voedselpakketten (info volgt)
  • maandag 17 december: inloopkwartiertje groep 1 t/m 8
  • donderdag 20 december: kerstdiner om 17.30 uur (info volgt)
  • vrijdag 21 december: kerstviering en om 12.00 uur vrij
  • 24 december t/m 4 januari: kerstvakantie
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden