bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1 oktober
ba49d1003e.JPEG

Start Kinderboekenweek 2018

Op woensdag 3 oktober begint de Kinderboekenweek. Een jaarlijks boekenfeest waar wij op school veel aandacht aan besteden.
Het thema van dit jaar is: Vriendschap.
Op woensdag 3 oktober om 8:30 uur zullen wij de Kinderboekenweek feestelijk openen op het plein. Hierbij bent u van harte welkom! We verzamelen op het plein. De kinderen hoeven dus niet eerst naar de klas.

 

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven...
Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Maar lezen is vooral ook erg leuk en ontspannend. Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten ze daarna wel weer laten zwerven.

Uw kind kan vanaf woensdag 3 oktober een boek mee naar school nemen. In de klas wordt het boek voorzien van een zwerfsticker en samen sturen we op 8 oktober de boeken uit zwerven in de school. Een deel van de boeken is terug te vinden in het Kinderzwerfboek-station in de aula. Hierin kunnen gelezen kinderboeken worden geplaatst en kunt u en/of uw kind een boek vinden om thuis te lezen. Ook vindt u hier zwerfstickers om op boeken te plakken.
We wensen alle kinderen heel veel leesplezier!

Sparen voor je schoolbieb!

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bruna de actie: ‘Sparen voor je schoolbieb’. Wij willen graag het (voor)lezen van kinderboeken stimuleren en zouden het leuk vinden om samen met u en de kinderen onze schoolbibliotheek uit te breiden met de nieuwste, spannendste en leukste kinderboeken! Hoe meer ouders er meedoen, des te meer boeken we kunnen uitzoeken!

Hoe werkt de Schoolbieb-actie?
U koopt van 3 t/m 14 oktober 2018 één (of meerdere) kinderboek(en) bij uw lokale Bruna winkel en levert de kassabon in op school.
Lever de kassabonnen vóór 19 oktober 2018 in op school. Wij leveren de kassabonnen in bij een Bruna winkel.
Bruna telt de kassabon bedragen na inlevering bij elkaar op en de school ontvangt een waardebon.
De school mag t/m 15 december 2018 voor 20% van het totale kassabon bedrag nieuwe leesboeken uitzoeken in een Bruna-winkel.

Wij hopen dat u samen met de kinderen meedoet, want leesplezier creëren we samen!

file.jpeg

Schoolbrengdag succes

De schoolbrengdag op 20 september was een groot succes. We hebben genoten van alle vrolijke kinderen met versierde fietsen. Ouders en kinderen, bedankt voor jullie inzet! Volgend jaar weer?

Auto's op de stoep

E08.gif

Auto's horen in de parkeervakken en niet op de stoep voor het grote hek, ook niet als u heel veel haast heeft.

Groep 8 op kamp

Van dinsdag 2 t/m 5 oktober zijn de groepen 8 op kamp. Juf Annelies, juf Wietske, juf Brigitte en juf Dorine gaan naast de leerkrachten van groep 8 mee als begeleiding. Het kan zijn dat uw zoon/dochter deze week een andere juf aantreft. Wij wensen de kinderen van groep 8 een hele fijne week toe.

Betaling continurooster

Deze week zult u een verzoek voor betaling van het continurooster ontvangen. Het bedrag voor dit jaar is mede door de MR vastgesteld op 58 euro. Wij verzoeken dit bedrag zo spoedig mogelijk over te maken zodat de pegagogisch medewerkers van Simba en het speelgoed voor tussen de middag betaald kunnen worden, bedankt!

Nieuws vanuit de Sint-Machutuskerk

266px-Machuteskerk_Monster-1.JPG

Op zondag 14 oktober staat de eerste gezinsviering van dit schooljaar op het programma. Het thema van deze viering is: VRIENDSCHAP. Heb jij een vriend of vriendin? Neem die dan mee naar de viering.

Ook vieren we op deze dag OOGST-DANKDAG, waarin we het gaan hebben over delen met elkaar en vriendschap opbouwen. In de kerk kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan. Aan iedereen die de viering komt bezoeken, willen wij vragen om een stuk fruit mee te nemen (appel, peer, mandarijn, banaan). Na de viering gaan we dit uitdelen aan al onze nieuwe vrienden.

U komt toch zeker ook? 14 oktober om 11.00 uur. Ons Jeugdkoor MOJEKO zal de viering opluisteren met liedjes over vriendschap.

Wij hopen dat er veel nieuwe vriendschappen gaan ontstaan tijdens deze viering.

 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2015 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden