bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1 november 2019

Nieuws van de leerlingraad

Hallo, wij zijn de leerlingenraad.

Wij hebben net zoals elk jaar weer een moeilijke beslissing moeten nemen. We hebben heel veel goede aanmeldingen van kinderen die in de leerlingenraad willen gekregen. Uit die brieven hebben wij Anne-Roos uit groep 5a en Joris uit groep 6a gekozen.

Elke eerste dinsdag na een vakantie komen we bij elkaar.

We praten bijvoorbeeld over:

 • buitenspeelmateriaal
 • materialen voor bewegend leren
 • de aankleding van de school
 • hoe we omgaan met elkaar


Heb jij een onderwerp waar jij wilt waar we over gaan praten?

Spreek ons dan aan of doe een briefje in de ideeënbus die staat bij de balie.


Groetjes: Joss & Nouky (8a), Jari & Marlo (7a), Bastiaan (6/7), Joris (6a) en

Anne-Roos (5a)

leerlingenraad.jpg

Wij worden een duurzame school!

Trots kunnen we jullie vertellen dat onze school eigen zonne-stroom gaat opwekken. In de herfstvakantie zijn er namelijk 140 zonnepanelen op ons dak geïnstalleerd door Slim Opgewekt! Een zonnepaneel heeft een oppervlakte van ongeveer 1,6 m². Om een gemiddeld huis van stroom te voorzien heb je 12 zonnepanelen nodig.

 Door de zonnepanelen besparen we elk jaar 21.732 kg CO2 Als we niet zouden verduurzamen, maar wel deze CO2 uitstoot wilden compenseren, hadden we bijna 1.087 volwassen eiken moeten planten. Dat is genoeg om ruim 4 voetbalvelden mee te vullen! Samen met ‘t Startblok en de Bernadetteschool van WSKO gaan we 150.902 kilowattuur per jaar met zonnepanelen opwekken!

Hoeveel stroom we precies opwekken en hoeveel we gebruiken kunnen we straks live zien op een Energiescherm dat in de school komt te hangen. Slim Opgewekt ontwikkelde dit scherm speciaal voor kinderen om hen op een toegankelijke manier bewust te maken van energie.

 

 

Het sociaal kernteam (SKT)

Samen met de school vinden wij het belangrijk dat uw kind plezier beleeft, durft te ontdekken en zichzelf kan zijn. Het SKT biedt ondersteuning aan zowel u als ouder(s) als aan de school, bij vragen over opvoeden, opgroeien en ontwikkeling van uw kind. Ook op De Zeester is een schoolcontactpersoon betrokken, die kan meedenken als uw kind op school en/of thuis wellicht extra ondersteuning nodig heeft. Indien de school denkt dat het SKT u of uw kind kan helpen, bespreken zij dit met u. De schoolcontactpersoon sluit ook aan bij het overleg op school.

Als u vragen heeft of u wilt weten wat het SKT voor u kan betekenen, bent uw welkom op het inloopspreekuur op De Zeester, elke 2e maandag van de maand van 8.15 tot 9.15 uur. Jessica Philippa is tot eind 2019 de schoolcontactpersoon en in 2020 staat Maruschka Ham weer voor u klaar. Mocht u wel graag de schoolcontactpersoon willen spreken, maar kunt u niet op het spreekuur komen, kunt u dit aangeven bij de /intern-begeleider/zorgcoördinator. Voor meer informatie over het SKT of een aanmelding kunt u terecht op: www.sktwestland.nl . Ook kunt u bellen naar 14 0174, als u vraagt naar het SKT wordt u doorverbonden.

Nieuws uit de oudervereniging

Zoals u in veel nieuwsbrieven kunt lezen is de oudervereniging altijd met veel leuke dingen bezig!

Nu is de school weer helemaal gezellig in herfstsfeer en daarbij was het thema van de Kinderboekenweek ‘Reis mee’ ook terug te vinden in de hele school.

Er wordt vergaderd over de komende festiviteiten en er is voor De Dag Van De Leraren voor heerlijke taarten in de lerarenkamer gezorgd.

De herfstvakantie zit er weer op dus gaan we weer door met met het voorbereiden van Sinterklaas en Kerst. Lijkt het je leuk om als ouder ook deel te nemen aan de oudervereniging ben je natuurlijk van harte welkom! Informeer bij de leerkracht of spreek een van de moeders aan en kom gezellig naar de volgende vergadering!

Tot dan!

Groep 8 kamp

Terwijl het in Monster regende scheen het zonnetje in Loon op Zand. Het groep 8 kamp was weer super gezellig. We hadden genoeg groente en fruit dankzij onze sponsors: Westland Export B.V. en TFC groente- en fruithandel te Maasdijk. Ook bedanken wij taxibedrijf De Roo voor het gebruik van de vrachtwagen en natuurlijk de ouders, leerkrachten en kookstaf voor hun inzet om deze week tot een succes te maken!

Jesper Kortekaas heeft een stukje geschreven voor de Nieuwsbrief:

Lasergamen was supertof. We hebben in het donker gelasergamed maar ook in het licht. Allebei was leuk maar in het licht vond ik toch echt het leukst, want dan zag je tenminste waar je liep. Je kreeg alleen een gun en moest iemand dan ook raken op de gun. Je kon je gun ook resetten dan had je al je levens weer. Dat was niet leuk want dan kon je niet winnen en niet verliezen, als iemand dat elke keer deed. Ik heb in totaal 3 keer gelasergamed,
cool he? 1 keer gingen we allemaal lasergamen en 2 keer mocht je kiezen, ik heb uiteraard 3 keer gelasergamed. De laatste keer was het leukst. We gingen in 4 teams van 4 lasergamen. Ik ging met mijn FRIENDS. Uiteindelijk ging de strijd tussen 2 teams. 4 tegen 4 op…. HET SPEELVELD! ehhm ja dat was het grasveld. En wie heeft er gewonnen?????
Nou ja daar komt ie komt ie NIEMAND! Het was gelijkspel, want we moesten toen naar de bus om naar huis te gaan.

Nieuwe kleutergroep per 1 januari 2020

We krijgen steeds meer aanmeldingen van nieuwe leerlingen. Een aantal groepen zitten momenteel echt VOL. Er is nu nog ruimte voor 1 nieuwe groep kleuters. Deze groep gaan we na de kerstvakantie starten. In deze groep 1-2E komen kinderen van 4,5 en 6 jaar. De leerkrachten van de huidige groepen 1-2 overleggen momenteel welke kinderen er naar de nieuwe kleutergroep gaan. U krijgt daar voor 1 december bericht over. Voor deze groep hebben we een nieuwe leerkracht aangenomen. Dit is Laura Buis. Zij heeft de Pabo vorig jaar afgerond en is 22 jaar. We wensen Laura veel werkplezier toe op De Zeester.

Verhuizing groep 2/3

Omdat we een nieuwe kleutergroep gaan opstarten, verhuizen de kinderen van de groep 2/3 naar een lokaal aan het middenbouwleerplein boven naast groep 3. Deze verhuizing zal eind december plaatsvinden. Juf Erica en juf Annelies hebben al hele leuke ideetjes om het weer een gezellig lokaal van te maken. 

sint.-maarten.jpg

Sint Maarten 11 november

11 novermber vieren wij Sint Maarten. Op deze dag mag je om 15:00 uur je eigen lampion knutselen in basisschool De Zeester. Neem een leeg (water) flesje mee om te versieren. Je mag natuurlijk ook je eigen lampion van thuis meenemen.

Om 18.30 uur gaan we vanaf De Zeester met de lampionnen lopen door het dorp. Tijdens deze gezellige wandelroute krijgen de kinderen wat lekkers en zingen we gezellig liedjes met het kinderkoor Mojeko. Na de optocht wordt het verhaal van Sint Maarten gespeeld en verteld door kinderen. Rond half acht kun je met je snoepjes en lampion naar huis.

Dus kom gezellig met je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes.

Ennn… je ouders mogen natuurlijk ook meekomen.

Tot dan,

Geraldine van der Knaap, Annemiek van Lier & Brigitte ‘t Hoen

Action_Mats_balance_mat_1.jpg

Groep 6 aan het woord over Bewegend Leren

Je kan heel veel met 'de bewegend leren matten'.Bijvoorbeeld bij spelling: als je een keer opdrukt, zeg je een letter van een woord met korte ei of lange ij dan leer je de woorden beter uit je hoofd. Of je gaat met een tweetal naar de mat en één kind zegt een keersom en de ander zegt hem hardop en springt of tijdens 'planken'.Je kan ook springen en met iemand anders een woord spellen of vragen stellen over Engels. En nog veel meer....

Belangrijke data

 • maandag 4 november: studiedag, kinderen zijn deze dag vrij.
 • woensdag 6 november: staking leerkrachten, de school is gesloten!
 • maandag 11 noverber: Sint Maarten
 • vrijdag 15 november: spelletjesmiddag voor groep 1 en 2.
 • vrijdag 22 november: rapport gaat mee naar huis
 • week van 25 novermber: ouder-kind-leerkrachtgesprekken.
 • donderdag 5 december: Sinterklaas
 • vrijdag 6 december: groep 1-2 vrij
 • maandag 9 december: informatieavond voor de ouders van groep 8.
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden