bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 14 september 2018

Leren van elkaar

depositphotos_137025264-stockafbeelding-spelen-leren-en-groeien-samen.jpg

Het is echt genieten als de kinderen op de theatertrap met hun "maatje" aan het lezen zijn. Het oudere kind leert het jongere kind te begeleiden in het leesproces terwijl het jongere kind trots een stukje mag voorlezen aan het oudere kind. Ook tijdens het werken met het computerprogramma BOUW zitten de "maatjes" bij elkaar in de hal. De onderwijsassistente houdt het overzicht en de leerkracht is met een andere groep kinderen aan het werk in de klas. Samen leren en kinderen de verantwoordelijkheid geven, daar groeien ze van.

Jaarkalender

Vorige week heeft u een link gekregen van de jaarkalender en een beschrijving van hoe u deze kalender in uw telefoon kunt zetten of kunt printen. Mocht u een geprinte versie van de kalender willen dan liggen er een aantal exemplaren klaar op school. Op de website is de jaarkalender ook te vinden.

Allergieën

Verschil-tussen-noten-en-pindas.jpg

Op de Zeester zitten een aantal kinderen met een pinda- en notenallergie. Bij een aantal kinderen is de allergische reactie zo heftig dat dit voor een levensbedreigende situatie kan zorgen. Zou u daarom uw kind geen pindakaas, pinda 's en noten mee naar school willen geven. 

De oudervereniging houdt rekening met kinderen met een allergie. Er wordt voor deze kinderen een passende traktatie gezorgd, bij festiviteiten op school. U moet als ouder wel de leerkracht en de oudervereniging (ouderverening@dezeester.wsko.nl) op de hoogte brengen van de allergie van uw kind.

Gezonde school

Wij hebben als school het predicaat "Gezonde school". Wij vragen u daarom om uw kind gezond eten en drinken mee naar school te geven. Dus als tussendoortje het liefst fruit en water.

Een aantal leerkrachten volgen dit schooljaar de opleiding "Bewegend Leren". Het integreren van fysieke activiteieten en leertaken, bijvoorbeeld springen, terwijl je bezig bent met het automatiseren van de tafels, lijkt een positieve invloed te hebben op het leren bij kinderen. We houden daarbij ook de "schermtijd" van de kinderen in de gaten. 

Gevonden voorwerpen

De gevonden voorwerpen staan in de hal, bij de hoofdingang voor de balie. Gevonden voorwerpen worden 4 weken bewaard en daarna gaat het naar een goed doel.

Schoolbrengdag

Op donderdag 20 september is het nationale Schoolbrengdag. Op deze dag staan we even stil bij de verkeersveiligheid rondom de scholen in Nederland. Alle kinderen van de Monsterse basisscholen mogen op deze dag met een versierde fiets en/of verkleed naar school toe komen. In de bijlage vindt u de brief van onze verkeersouder. Lees verder.......

De Sportkanjerclub

Voor kinderen die niet veel beleven aan sporten, maar dit toch nodig hebben is er de Sportkanjerclub voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Lees verder.......

Westlands Basisscholen Schaakkampioenschap

Ook dit jaar wordt het Westlands Basisscholen kampioenschap gehouden. Vind je het leuk om met leeftijdsgenootjes een potje te schaken? Geef je dan voor 15 oktober op voor dit schaaktoernooi! Lees verder.......

Belangrijke data

Maandag 17 september: groep 1-2 is vrij

Dinsdag 18 september: Informatieavond voor de groepen: 2/3,3 en 4

Donderdag 20 september: Schoolbrengdag

Vrijdag 21 september: Inloopkwartiertje groep 1 t/m 8

Woensdag 26 september: WSKO studiedag, de kinderen zijn vrij

Vrijdag 28 september: Spelletjesmiddag voor groep 1-2

versierde-fietsen.jpg
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2015 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden