bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 12 oktober 2018

Inzamelen van kinderboeken

boek.jpg

Ook dit jaar is er weer, in het kader van de kinderboekenweek, een inzamelactie van kinderboeken op de Zeester.

Heb je nog kinderboeken thuis liggen die je niet meer leest? Doe deze dan in de doos op de balie in de grote hal. Dat worden dan zwerfboeken die we aan de gezinnen van de voedselbank geven. Zo kunnen ook kinderen die geen geld hebben om boeken te kopen, leuke kinderboeken lezen!

Voorgaande jaren was de actie een groot succes,  het zou geweldig zijn als het nu weer gaat lukken om heel veel kinderen blij te maken met een mooi boek!

schoolplein14-14-regelbord-hr_500x500.jpg

Opening Schoolplein14

Johan Cruyff speelde altijd met rugnummer 14, vandaar Schoolplein14 met de 14 REGELS. Een Schoolplein14 en een Cruyff Court zijn ontmoetingsplekken waar thema 's als respect voor elkaar, gezondheid, integratie, ontwikkeling en samen spelen centraal staan. Maandag 15 oktober zullen wij om 14.00 uur Schoolplein14 officieel openen. Daarnaast vieren wij ook dat de Zeester het predicaat "Gezonde School" heeft ontvangen. 

Sint Maarten

Sint-maarten.jpg

Sint Maarten is het feest van lichtjes en liedjes. In het donker gaan wij met een zelfgemaakte lampion, samen met vriendjes en vriendinnetjes door de straten van Monster lopen. Onder begeleiding van het kinderkoor "Mojeko" zullen wij luidkeels gezellige liedjes zingen. We komen onderweg  langs vuurkorven waar we lekkere snoepjes krijgen.   
Maandag 12 November om 15:00 uur kun je je eigen lampion knutselen in De Zeester.  Je mag natuurlijk ook je eigen lampion van thuis meenemen.  
Om 18.30 uur gaan we vanuit de Zeester, met de lampionnen lopen door het dorp. Na de optocht wordt het verhaal van Sint Maarten nagespeeld en verteld door kinderen, in de kerk. Rond half acht kun je met je lampion (en snoepjes) naar huis.  
 
Dus kom gezellig met je broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes.  
Ennn… je ouders mogen natuurlijk ook meekomen.   
 
Tot dan!  
 
 
Geraldine van der Knaap, Annemiek van Lier & Brigitte ‘t Hoen 

Sociaal Kernteam (SKT)

Heeft u vragen over de opvoeding van uw kinderen? Maakt u zich zorgen over uw gezin? Of wilt u over een bepaald onderwerp meer informatie? Kom dan naar het spreekuur van Maruschka Ham. Zij houdt iedere eerste maandag van de maand spreekuur in de Zeester. Zij zit in het kantoor van onze interbegeleider van 8.30 tot 9.30 uur.

Belangrijke data

  • vrijdag 19 oktober: inloopkwartiertje voor groep 1 t/m 8.
  • maandag 22 t/m 26 oktober: herftsvakantie.
  • woensdag 31 oktober: luizencontrole (ook thuis controleren!).
  • maandag 5 november: spreekuur SKT.
  • vrijdag 9 oktober: groep 1-2 vrij.
  • maandag 12 november: Sint Maarten.
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2015 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden