bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 15 april 2019

Projectweek Bewegend leren

Heeft u het thuis van uw kind(eren) ook gehoord? De bewegend leren week was een groot succes! De leerlingen openden de week met een bewegend leren dans o.l.v. Marsha Kester van Danswijs. Verschillende termen (groot, klein, breed, smal, links, rechts, verticaal, diagonaal etc.) werden verwerkt en in een prachtige dans door alle leerlingen gepresenteerd. De aanwezige ouders straalden. De rest van de week zijn leerlingen zowel binnen als buiten aan de slag gegaan. Rekenen, taal, woordenschat, spelling.. er was heel veel variatie en ook samenwerking tussen groepen om hiermee aan de slag te gaan.

Ouders, leerlingen en leerkrachten waren zo positief in hun reacties dat een vervolg niet uit kan blijven. Leerlingen ervaren bewegend leren als spelletjes, terwijl het leerdoel hetzelfde is als in de klas. Door dezelfde lesstof bewegend aan te bieden zijn de leerlingen gemotiveerder en meer betrokken bij de les. Geweldig om die enthousiaste gezichten van iedereen te zien. Heeft u op klasbord ook de filmpjes of foto's gezien? Gaaf toch! Stiekem denkt u misschien wel.... had ik dit als leerling maar meegemaakt. Wij zijn er trots op om onze leerlingen deze innovatieve manier van lesgeven aan te bieden.

Nieuws van de Oudervereniging

Het voorjaar is in volle gang en dat is ook in de school te zien.Vrolijke tekeningen op de ramen, gezellige verziering in de aula, het ziet er fleurig uit in de school. Wij hebben dat met de oudervereniging met veel plezier gedaan.

In de avonduren zijn we nu bezig om grote thema platen te verven die boven aan de trap komen te hangen. Herfst, zomer, winter en lente in passende kleuren. Deze zijn gemaakt door een geweldige vader die zich veel inzet voor de school. Op de achtergrond zijn we natuurlijk in volle gang om het paasfeest aan te kleden. Wie weet kunnen we nog wel echte Paashazen opspeuren! Ook de sportschoenen komen van zolder nu de sportdag in aantocht is. Aan alle kanten worden de lijntjes met onze contacten weer uitgegooid om tomaatjes, komkommers of bananen gesponsord te krijgen. Want sporten maakt hongerig en ons budget is beperkt. Door sponsoring houden we de kosten zo laag mogelijk, en dat vinden wij dan weer een sport. Het is nooit saai, altijd wat te doen!

En omdat we dat met elkaar doen, gaat het gelukkig niet op werk lijken. We zijn nu met 11 enthousiaste moeders die allen naast hun baan zich graag inzetten voor de Zeester.

Na dit schooljaar gaan we van een aantal moeders afscheid nemen. Dit omdat hun kind van school gaat (en Nancy uit de Luizenmoeder bestaat niet echt J ), of omdat er al meer dan 10 jaar OV op zitten, en het tijd wordt voor andere dingen.

We zijn op zoek naar aanvulling! En VADERS zijn ook echt welkom! De moeders van de OV staan dagelijks op het plein, schroom niet…kom even naar ons toe!! En zie je het niet zitten om bij de OV te komen, maar wil je wel af en toe helpen, ook heel graag!

Foto OV De Zesster.jpg

Nieuws van de Medezeggenschapsraad

Op maandag 18 maart jl. heeft de MR weer vergaderd. Besproken zijn onder meer: de statuten en het reglement, onderwijskundige zaken zoals bewegend leren, met sprongen vooruit en executieve functies. Ook is de staking van 15 maart besproken. De volgende vergadering is op woensdag 15 mei.

Buitenspelen

Buitenspeelmateriaal.jpg

Er is weer nieuw buitenspeelmateriaal aangeschaft waar de kinderen mee kunnen spelen. We proberen het buitenspelen zo uitdagend mogelijk te maken voor de kinderen. Er is regelmatig overleg met Simba over hoe we de begeleiding tijdens de lunch het beste kunnen verzorgen. Heeft u tips of verbeterpunten? Graag! U kunt deze punten inbrengen door te mailen naar info@dezeester.wsko.nl. Wij nemen deze punten mee in het overleg.

Schoolvoetbaltoernooi

Op woensdag 10 april was het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Met twee teams waren we aanwezig op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Onder het genot van een heerlijk zonnetje wisten onze spelers de handen van de aanwezige supporters meerdere malen op elkaar te krijgen. Wat een mooie goals en wat hebben ze sportief en goed samengespeeld! Met een mooie tweede en derde plek werd er afgesloten. De grootste uitslag van alle teams deze dag was in handen van ons meidenteam, maar liefst 11-0 wisten zij te winnen. Heel knap! 

Bij deze willen we de coaches, de vader van Alex en de moeder van Joss hartelijk danken voor hun begeleiding, heel fijn dat we elk jaar weer op deze hulp kunnen rekenen. 
Ook dank aan alle aanwezige supporters! 

schoolvoetbaltoernooi.png

Pasen en actie voor de Voedselbank

Op donderdag 18 april gaan de kinderen binnen en buiten activiteiten doen rondom Pasen met "de maatjes klassen". We delen ook samen breekbrood en drinken wat lekkers. Daarna hebben we een gezellig samenzijn in de aula met alle kinderen. We vertellen het Paasverhaal met tekeningen en zingen liedjes.

Ook dit jaar willen we stilstaan bij mensen, die het minder hebben dan wij. Daarom zouden wij jullie willen vragen om vanaf maandag 15 april tot en met woensdag 17 april allemaal iets mee te nemen voor de Voedselbank. Op woensdag 17-4 brengen de kinderen hun eigen producten naar de aula. Vorig jaar hebben wij heel veel  kratten kunnen vullen. Zullen we dat dit jaar weer doen met zijn allen?

 

Palmpasen 2019.jpeg

De Passion in eigen dorp

Zit u ieder jaar ook weer klaar voor de buis om niets te missen van de Passion? Steeds weer geraakt door het universele lijdensverhaal dat zoveel mensen troost biedt en hoop geeft op een betere toekomst. De Nederlandstalige popmuziek van bijvoorbeeld Maan en Guus Meeuwis grijpen je bij de keel en trekken je het verhaal in, dat je samen met Dorpsgenoten, heel intensief beleeft. Het maakt niet uit of je bij een kerk hoort!

Het samen doorleven geeft een heel bijzonder gevoel en laat je niet los. U kunt het dit jaar samen met uw kinderen live meemaken in uw eigen dorp. Op woensdagavond 17 april openen 3 verschillende kerken hun deuren en iedereen is welkom. Het verhaal is een moderne versie in een drieluik van 20 minuten per keer. Daarna gaat (wandelt) iedereen op eigen gelegenheid naar de volgende kerk waar het verhaal wordt vervolgd. Dirigent en initiatiefnemer Sebastiaan Philippa ziet hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Onder zijn leiding verzorgen 4 koren, Vivace, FlowerSound, FOcalicious en Mojeko, in verschillende stijlen de muziek. Bijgestaan door soliste Maghen Hilgersum en pianist Leo Bouma.

Het verhaal start om 19.00 uur in Ter Heijde in de Hervormde kerk. Daarna de Hoeksteen in de Burg. Kampschoerstraat in Monster en als laatste de H. Machutus kerk in de Choorstraat , ook in Monster.

 

Avond 4 daagse in Monster

Ook dit jaar is er weer een avond 4 daagse in Monster, van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei 2019. Klik hier voor meer informatie.

Belangrijke data:

  • Invullen van de "oudervragenlijst" kan deze week nog! Bedankt.
  • 16 april: Groep 8 maakt de DIA-eindtoets
  • 17 april: I
  • 10nleveren spullen voor de Voedselbank
  • 18 april: Paasviering
  • 19 april: Goede Vrijdag, de kinderen zijn vrij
  • 22 t/m 3 mei: Meivakantie
  • 4 mei: Dodenherdenking, kinderen van groep 8 leggen een krans bij het monument in Monster
  • 8 mei:Luizencontrole
  • 10 mei: Inloopochtend

FIJNE VAKANTIE ALLEMAAL!

Koningsspelen 2019.jpeg
 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden