bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
Nieuwsbrief 18 december 2018

Sinterklaasfeest

sint.jpeg

De kinderen en leerkrachten hebben op 5 december genoten van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten in een retro caravan. De Sint had enorme haast en reed de Zeester heel hard voorbij. Gelukkig hadden wij Babs in ons midden, die samen met de kinderen ervoor zorgde dat de Sint ook echt stopte op de speelplaats van de Zeester. De kinderen van de bovenbouw hebben prachtige surprises en gedichten voor elkaar gemaakt en de kinderen van de onderbouw hebben een mooi cadeautje uit de schatkamer van de Sint mogen kiezen. Het was een hele gezellige ochtend!

TypeWorld

Binnenkort start de cursus TypeWorld, welke aangeboden wordt bij de bibliotheek, Sint Martinusstraat 67 te Naaldwijk. De cursus bestaat uit 15 lessen en wordt wekelijks gehouden op dinsdagmiddag van 15.30 – 16.30 uur. De kosten bedragen 120 Euro.

De lesdata zijn: 15, 22, 29 januari; 5, 12, 19 februari; 5, 12, 19, 26 maart; 2, 9, 16 april; 7 en 14 mei 2019.

Naast de wekelijkse les moeten de kinderen 3 x een half uur of 6 x een kwartier per week thuis oefenen. TypeWorld is een interactieve en uitdagende online typecursus voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Ze leren er op een zelfstandige manier blind typen met tien vingers.
TypeWorld is opgezet in game-vorm. Het is een wereld met eilanden waarop dorpen met oefeningen staan. Voor elke afgeronde oefening ontvangen zij een beloning in de vorm van gadgets. Ze verzamelen deze gadgets op hun eigen eiland, waardoor dit steeds voller en mooier wordt. Met name is deze cursus ook heel  geschikt voor kinderen met dyslexie. Aanmelding is mogelijk via de website van VU Westland: www.vuwestland.nl Nadere informatie over de cursus kan verkregen worden bij Lydia Baas, tel.nr. 06-42498377 of per mail: lydiabaas1@gmail.com 

Rots & Water training

Voor meer plezier, zelfvertrouwen en weerbaarheid voor uw kind! 

Op maandag 11 februari van 15:30 tot 16:30 start er weer een nieuwe Rots & Water training op De Zeester!

Leeftijd: van 7 tot 12 jaar (Is uw kind jonger? Neem dan even contact op)

Locatie: De Zeester

Duur training: 8 weken

Aantal kinderen: max 8 kinderen

Wat is een Rots & Water training? Lees meer....

naamloos.png

Goede doelen

Ook dit jaar zetten de kinderen van de Zeester zich in voor het goede doel. Vanuit de leerkrachten kwam het idee om kerstkaarten te maken voor het ouderenfonds. Ook de ouders van de oudervereniging hebben, zoals jullie weten een mooi doel uitgekozen: Happy Caravan. Voor deze actie mogen alle kinderen een tasje vullen voor kinderen die uit hun vertrouwde land moeten vluchten omdat het daar niet veilig is. De kinderen hebben ook geknutseld voor dit goede doel. Deze mooie werkjes zijn te koop tijdens de "kerstmarkt" op donderdagavond als de kinderen  dineren. U bent van harte welkom om iets leuks te kopen en/of wat te drinken op het speelplein. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Komt u ook?

Een aantal oplettende ouders vroegen zich af hoe het nu met de voedselpakketten, die we in de vorige nieuwsbrief noemden zit. Dit is een kerstactie van alle gezamelijke WSKO scholen. De communicatie van alle organisatoren van de goede doelen hebben elkaar gekruist waardoor wij keuzes moesten maken. Drie goeden doelen vonden wij echter wat veel. Over twee jaar doen wij zeker mee met de andere WSKO scholen.

Kerstdiner en voedselallergiën

Er zijn steeds meer kinderen die rekening moeten houden met diëten, voedselintolerantie en voedselallergieën. Het is voor leerkrachten en ouders die hier niet mee bekend zijn een hele taak om hier tijdens het kerstdiner rekening mee te houden. Wij vragen om ouders van kinderen met een speciaal dieet mee te lopen naar het klaslokaal van uw kind, even te wachten totdat alle hapjes gebracht zijn om vervolgens samen met de leerkracht en uw kind te bepalen wat het wel en niet mag eten. Mocht u zich daar niet zeker of veilig bij voelen, vragen wij om uw kind zelf een blikje met eten mee te geven voor het kerstdiner. De afspraak dat er geen pinda's en noten worden meegenomen naar school, geldt natuurlijk ook voor bij het kerstdiner. Wij hopen op deze manier dat alle kinderen "veilig" van hun kestdiner kunnen genieten.

 

Ouders bedankt!

file-8.jpeg

Sinterklaas had net de deur achter zich gesloten en in nog geen twee uur daarna was de hele school omgetoverd in een prachtig kerstdecor. Een aantal moeders van de oudervereniging hebben heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Hartelijk bedankt!

Belangrijke data:

  • woensdag 19 december: kerststukjes maken en kersttoneelstuk
  • donderdag 20 december: kerstdiner en kerstmarkt, kinderen worden door hun ouders opgehaald in hun eigen groep.
  • vrijdag 21 december: kerstspel in de kerk, 12.00 uur vrij!
  • 24 december t/m 6 januari: kerstvakantie
  • woensdag 9 januari: luizencontrole
  • maandag 14 januari: groep 1-2 A+B naar Westland Theater
  • maandag 21 januari: groep 1-2 roostervrij
  • dinsdag 22 januari: groep 7 en 8 informatie van bureau Halt.
  • dinsdag 22 januari 19.30- 20.30 uur: ouderavond bureau Halt over socialmedia en app gebruik bij kinderen 
lees meer....

Fijne feestdagen

file-7.jpeg

Het team van de Zeester wenst alle kinderen en ouders fijne kerstdagen en een heel gelukkig nieuwjaar toe.

We zien elkaar weer op maandag 7 januari 2019!!

file-13 (1).jpeg

Kerstavond Machutuskerk

Kerst maken we samen!

Komt u ook naar de gezinsviering op 

kerstavond?

 
Sterrenwerk 25 mei 2018
 
Zeester

Kloosterlaan 4
2681 LB Monster
0174-280337
info@dezeester.wsko.nl

 
Copyright © 2018 Zeester.wsko.nl
Online versie | Afmelden