Kokkerellen op De Zeester

Wereldgerechten koken bij Sterrenwerk.


Dinsdag 11 februari ging groep 6/7 aan de slag met diverse ingrediënten uit o.a. Azië en Europa om meerdere bijzondere gerechten te maken. Dankzij de zeer gulle sponsors Asian Food Lovers, BrandM, Santa Maria en Verstegen konden ze kiezen uit veel verschillende kruiden, specerijen, rijst, wraps en meer.

Bent u ook zo benieuwd naar het resultaat? Hieronder volgt een verslag in geuren en kleuren.

'M.e.p. & Prep'

08.30 uur: De voorbereidingen zijn al in volle gang, want natuurlijk moet er eerst het nodige worden schoongemaakt en gesneden. 'M.e.p.' staat hierbij voor mise-en-place en 'prep' voor préparation. Zo wordt er niet alleen gekookt, maar ook een mondje Frans gesproken.

Bakken & braden

Bijna 10.00 uur en het begint al erg lekker te ruiken in de Zeester keuken: de pannen staan op!

Aandacht voor presentatie

Rond 11.15 uur worden de eerste schalen opgemaakt. Er wordt geproefd en nog even op smaak gebracht en er is oog voor detail.

Moe maar voldaan

En het resultaat mag er zijn!

Wie had gedacht dat koken zoveel meer is dan bakken en braden? Engelstalige verpakkingen, Franse uitdrukkingen, rekenen, omrekenen, afwegen, snijden, communiceren, samenwerken, proeven en op smaak brengen: koken is eigenlijk gewoon zwaar werk!

Maar wel heel leuk volgens de kinderen: 'Dit vergeten we nooit meer!' En wie weet, snijdt het mes aan twee kanten: meer waardering voor de koks die thuis elke dag in de keuken staan en af en toe een helpende hand van deze kersverse chef-koks.

Hartelijk dank aan alle ouders voor het ter beschikking stellen van zo veel kookapparatuur en een speciaal bedankje voor de moeder van Roosmarijn, de vader van Juliet en juf Brigitte, die samen vandaag alles in goede banen hebben geleid. Zonder uw hulp was dit niet gelukt!