Les in duurzaamheid en gezonde voeding bij Koppert Cress.

Vrijdag 7 februari kregen de leerlingen van groep 7 een dag vol leerzame activiteiten aangeboden bij Koppert Cress Monster i.s.m. GrowWizzKid. Koppert Cress heeft bij GrowWizzKid een meerlaagsteeltsysteem aangeschaft om de bezoekers van het bedrijf te laten zien hoe op innovatieve wijze door scholen jaarrond gekweekt kan worden.

Op www.growwizzkid.nl kunt u er van alles over lezen.

Het systeem is een levensgroot bouwpakket. De bedoeling is dat dit door basisschoolleerlingen in elkaar wordt gezet. Kinderen gaan in groepjes verschillende onderdelen langs. Behalve het teeltsysteem bouwpakket in elkaar zetten, krijgen ze een smaakles, gaan ze zelf aan de slag met kweken en zaaien, bouwen ze een stad van de toekomst en krijgen ze een rondleiding door dit bijzondere bedrijf.

Alles over telen, zaaien, kweken en natuurlijk allemaal met het oog op duurzaamheid.
De kinderen hadden hier veel vragen over, getuige het aantal handen in de lucht! Een leuk en leerzaam onderdeel van deze dag.

Er viel ook van alles te proeven vandaag, onder andere deze brownie die een hele traktatie was! Heerlijk! Totdat de kinderen zich realiseerden dat dit wel een bijzondere brownie was: een bietenbrownie met bietencress. Nog steeds erg lekker maar ... bieten?! Het was zonder meer een verrassing dat het gebakje uiteindelijk gezond bleek te zijn.

Kunstige koe

Tot besluit een foto naast deze groene koe waarop afbeeldingen staan van groenten en fruit. De leerlingen van De Zeester hebben vandaag enorm genoten en veel geleerd.

Hartelijk dank GrowWizzKid en Koppert Cress!

Voor een fotoimpressie van deze geweldige dag, klikt u hier.